Membran İle Su Deposu İzolasyonu konusunda bilgi almak isterseniz doğru yerdesiniz. Su deposu çiziminden başlayarak, farklı ihtiyaç durumlarına karşı ortaya çıkan farklı şekillere sahip su deposu için üretim aşamasında gereken önemli bir ayrıntıdır. Zira klasik su depoları ile istediği çözüme kavuşamayan ya da ihtiyaç duyduğu bölgede sahip olduğu alan su deposu şekli standartların dışında olan kişilerin öncelikli ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Zira su deposu bakım talimatları gereği sahip olunan su deposunun şekli ve özellikleri belirtilmelidir. Bu yönü ile ele alındığında sağlık için önemli bir risk oluşturabilen su depoları her adımı ile önem ve özen gösterilmesi gereken eşyalar arasında yer almaktadır. Su depoları gerek insan hayatı için gerekse tarım ve hayvancılık için büyük önem taşımaktadır.
Su deposu durağı ya da sabitleme mekanizması diyebileceğimiz alan su deposunu istenen konumda tutmak için tasarlanmış olan destek aparatıdır. Bu yüzden depo büyüklüğüne bağlı olarak 20 ila 30 ton ağırlığa dayanabilecek güce sahip olmalıdır. Su depoları sadece bu yönleri ile dahi çok büyük bir tehlike olabilirken su depolarının hijyen koşulları ayrıca ele alınmalıdır. Su deposu bakım ve onarım talimatları gereğince depo kapakları bir insan girebilecek genişliğe sahip olmalıdır. Ayrıca söz konusu kapaklar her zaman kapalı ve içine yabancı maddelerin kemirgen hayvanların ya da çocukların giremeyeceği şekilde kapatılmalı ve izole edilmelidir.
Su deposu dezenfekte çalışmaları bu yüzden içeriden başlayarak sürdürülmelidir. Ülkemizde üç tip su deposu yaygın olarak kullanılmaktadır. Plastik üretim su depoları metal üretim su depoları ve betonarme üretim su depoları olarak sınıflandırabileceğimiz bu üç tip su deposu farklı izolasyon tekniklerine ihtiyaç duymaktadır. Metal su depoları galvaniz kaplama imal edilseler dahi mutlaka alkali boya uygulaması ile desteklenmekte olup plastik depolarda aynı koşullarla yani alkali boya ile izole edilmelidir. Fakat betonarme depolarda önlemler ve çeşitlilik artmaktadır. Betonarme depolar için membran uygulaması yaygın olarak yapılan izolasyon tekniği olmakta olsa da aynı zamanda hem membran hem de alkali boya ile izolasyon sağlanabildiği gibi sadece alkali boya da kullanılabilir.